Home - cv - Works - Exhibitions ingwillg@googlemail.com
tekster/texts  

 

"LOCAL", Samvirke Galleri og gjesteatelier 2014

 

Fotograf: Wigdis Wollan

 

"LOCAL" Gruppeutstilling ved Samvirke Galleri på Veiholmen, Møre og Romsdal

Sommeren 2014 hadde jeg opphold ved Samvirke Gjesteatelier. Kunstneren Hanne Ekkeren og jeg jobbet sammen på et tang & tareprosjeketet som munnet ut i utstillingen "Local". Vi ønsket å forske på materialet tang og hva slags teknikk som kunne brukes for å skape former som fat som signaliserte generøsitet. Noe ble skulpturelt, og annet ble bruksgjenstander som Zoe Christensen (Fremtidens Mat) brukte i sitt pop-upkjøkken (laget av billedkunstner Hilde Rognskog) hvor hun serverte tangretter.
Billedkunstnere fra Halsa, Oslo og Berlin kom for å jobbe på stedet i 14 dager fram mot utstillingen LOCAL på Samvirke galleri. Med temaet Local brukte vi materialer, råvarer og ressurser på stedet. Kunstnerparet Katja van Ravenstein og Volker Seifried fra Berlin laget skulptur av gammelt treverk "rakved". Ingwill Gjelsvik og Hanne Ekkeren laget fatskulpturer, og utforsket tang og tare som materiale. Utstillingen viste også objekter av Leif Inge, tegninger av Ingwill Gjelsvik og grafikk av Arild Yttri.
Den Italienske kjøkkensjefen Vittorio Serritelli kom med to studenter fra Italia og hadde kurs i å bruke lokale råvarer på nye måter.

Samvirke Gjesteatelier og Galleri (Artist in Residency) ble stiftet juli 2013 av Heidi Rognskog Mella (billedkunstner) og Mona Eckhoff Sørmo (billedkunstner), på fiskeværet Veiholmen i Møre og Romsdal fylke. Gjesteatelieret og Galleriet er åpent for profesjonelle kunstnere som vil arbeide og stille ut for perioder på opp til tre måneder. Les mer her: http://samvirke.wix.com/samvirke

 

 
klikk på de små bildene for detaljer & større versjon/Click on the images for details & larger version